Historia

"This art has a 2600 year history. It is hard to believe that it is still around and that it can be applied to modern weapons and modern situations." - Hatsumi, "Understand? Good. Play!", s.195

Bujinkanin historiaa -Jukka Nummenranta
Historiallisuus -Jukka Nummenranta

Toiminta Oulussa

Bujinkan-toiminta alkoi Oulussa keväällä 2004. Virallinen alku ajoittuu ensimmäiseen Oulussa järjestettyyn leiriin (kuva alla), johon kutsuttiin opettajaksi Shidoshi Lauri Jokinen. Tästä eteenpäin Lauri on vieraillut Oulussa säännöllisesti ja aktiivisimmat oululaiset ovat vierailleet leireillä todella paljon myös muilla paikkakunnilla. Alkuperäisessä seurassa(Fudoken Oulu ry) harjoiteltiin myös Shotokai karatea, josta vetäjillä oli pitkä kokemus entuudestaan. Nykyinen seuramme Bujinkan Shinden Dojo Oulu ry on perustettu 16.3.2007, koska tuli tarve seuralle joka keskittyy Bujinkan harjoitteluun Shinden Dojon alla. Fudoken Oulu ry on tämän jälkeen vaihtanut nimensä Bujinkan Dojo Oulu ry:ksi ja toimii nykyään tamperelaisen Bujinkan Reihan Dojon alla.


Ryhmäkuva kautta aikain ensimmäiseltä leiriltä Oulusta 7-9.5.2004. Opettaja Lauri Jokinen (3. vas.), sekä apuopettajat Seppo Smed (2. vas.) ja Tommi Ylirönni (4. vas.). Opettajien lisäksi kuvassa nykyisen seuramme edustajista: Ismo Saanio, Antti Niittyviita, Matti Mantere ja Juhana Partanen. Muut kuvan henkilöt eivät enää vaikuta lajin piirissä. Tältä ajalta on mukana vielä myös Jussi Niittyviita joka ei ole kuvassa.

Bujinkan Shinden Dojo Oulu ry:n perustajajäsenet. Ylhäällä vasemmalta alkaen Juhana Partanen, Antti Niittyviita, Jani Pitkänen ja Matti Mantere. Alhaalla vasemmalta alkaen Taneli Lehto, Ismo Saanio ja Jussi niittyviita.

Nykyään Bujinkan Shinden Dojo Oulu ry:n toiminta on vakiintunut ja jäsenmäärät pyörii 30-40 välillä. Seuran vanhemmat harrastajat käyvät kuukausittain leireillä muualla Suomessa. Tavoitteena on järjestää Oulussa 2-3 leiriä vuodessa joihin kutsutaan vieraileva opettaja. Lisäksi seura järjestää säännöllistesti pienempiä sisäisiä leiripäiviä ja kesäretken vuosittain. Peruskursseja järjestetään kahdesti vuodessa. Oulusta on myös tehdään säännöllisiä treenimatkoja Japaniin.


Ryhmäkuva treeneistä keväällä 2011.
Page last modified on July 25, 2015, at 05:22 PM